5 fouten om te voorkomen als je voor het eerst een drone vliegt

Je vriend heeft een drone en wil je laten zien hoe je het moet doen, maar ze leggen de controller in je hand: het is jouw beurt! Het is misschien een beetje eng. Het beeld van de drone die op een boom landt of gewoon een gebouw binnenvliegt, flitst onmiddellijk. Dit zijn de fouten die je niet mag maken als je voor het eerst met je drone vliegt. Kijk naar het scherm (vanaf de telefoon)
Het is erg handig om op het (telefoon)scherm te kunnen zien waar de drone is of wat je aan het fotograferen bent, maar staar niet blindelings naar het scherm. De regel is dat je de drone altijd moet kunnen zien. Klinkt eenvoudig, maar voordat je het weet is de drone een klein plekje in de lucht dat bijna niet te detecteren is. Je moet altijd naar de drone kijken, niet naar het scherm, niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook om de drone op zijn plaats te houden.

Doe het niet rustig aan
Het is natuurlijk geweldig om meteen het meest indrukwekkende drone-materiaal te maken, maar de eerste keer dat je je drone “vasthoudt”, wil je een dronepiloot zijn in plaats van een dronepiloot. Daarom is het een goed idee om langzaam te beginnen, zodat je kunt voelen hoe de drone reageert op besturing (ook dit verschilt enorm van drone tot drone). Het is de wind waar je ook rekening mee moet houden. De wind hoeft niet 10 te zijn om de drone door de wind te laten beïnvloeden, dus het is het beste om alles gemakkelijk en veilig te besturen en vaak de gênante gevolgen aanzienlijk te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *